28 Mart 2015 Cumartesi

ETİMEKLİ TATLI


Çok eskilerden bir lezzet.
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su

Muhallebisi:
Yarım litre süt 
75 gr margarin                                
3 yemek kaşığı mısır nişastası          
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Mixerle çırpılarak hazırlanır.

Yapılışı: Toz şeker ocakta yanmaz bir tavada eritilir ve karamel rengi alana kadar karıştırılır. Daha sonra 1,5 su bardağı su konularak karıştırılmaya devam edilir. Şeker eriyince ocak kapatılır. Etimekler  hazırlanan şerbete batırılır ve borcama yerleştirilir.  
Muhallebisi için, süt ve  nişasta ocakta pişirilir. Kıvam alınca şeker ve yağ eklenerek mixerle çırpılır. Islatılmış olan etimeklerin üzerine muhallebi yayılır, buzdolabında 1 saat bekletilir. Daha sonra üzerine hazırlanmış olan krem şanti yayılır ve en üstüne bolca hindistancevizi serpilir. Buzdolabında soğutulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: