30 Mart 2015 Pazartesi

KATMER POĞAÇA

Yapımı kolay, tadı lezzetli, yumuşacık bir poğaça.

Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
2 kaşık şeker
1 paket instant(kuru) maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üstüne)
75 gr eritilmiş tereyağı
Aldığı kadar un

İçi için: 250 gr beyaz peynir




Yapılışı: Ilıtılmış olan süte, maya ve şeker karıştırılarak maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılır ve yumuşak bir hamur yapılır, ılık bir ortamda mayalandırılır. Mayalanan hamur 8 bezeye ayrılır. Her beze tabak büyüklüğünde açılır. Araları eritilmiş tereyağı ile yağlanır, üst üste konulur, en üsttekine yağ sürülmez. Daha sonra hepsi birlikte yufka büyüklüğünde açılır. 16 parçaya kesilir. Geniş tarafına içi konulur, kenarları içe kapatılır ve sigara böreği gibi gevşekçe sarılır, üzerine yumurta sarısı sürülür, mayalanması için yarım saat tepside bekletilir, soğuk fırında önce 120⁰'de 10 dakika, sonra 170⁰'de kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: