26 Mart 2015 Perşembe

SİVAS KETESİ


Birçok yörenin ketesi vardır. Bu kete de Sivas'ın Gürün ilçesine aittir. Değişik, bir o kadarda lezzetli bir ketedir. Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
2 bardak ılık süt
1 paket margarin(erimiş)
1 paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un


İçi için(kuymak):
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı  
4 su bardağı un         
1 çay kaşığı tuz


 Üzeri için:1 tane yumurta sarısı

İçini hazırlamak için: Sıvı yağ ve zeytinyağı bir tavaya alınarak ısıtılır. Daha sonra un ve tuz eklenir, unun kokusu gidene kadar kavrulur. Bir kenara alınarak soğutulur.






Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır, sıcak bir ortamda mayalandırılır. Limon büyüklüğünde bezelere ayrılır, elle açılır ve ortasına hazırlanan iç konularak üstte birleştirilerek  bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Isıtılmış fırında 180⁰'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: