30 Nisan 2015 Perşembe

FRAMBUAZLI KEDİDİLLİ PASTA



Malzemeler:
2 tane yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 litre süt+1 su bardağı süt( krem şanti için)
1 paket vanilya
2 poşet krem şanti
2 paket kedidili bisküvi
50 gr tereyağı
1 kutu frambuaz


Yapılışı: Yumurta sarıları, şeker, un, nişasta, süt karıştırılarak ocakta pişirilir. Ocaktan alınca tereyağı ve vanilya eklenir, ara ara karıştırılarak soğutulur. Soğuyan muhallebiye 1 poşet krem şanti eklenir ve mixerle 7-8 dakika çırpılır. Ayrı bir yerde 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt ile çırpılır. Kedidilleri süt ile ıslatılarak kelepçeli kalıbın kenarına yan yana yerleştirilir. Tabana da süt ile ıslatılmış kedidilleri yerleştirilir. Hazırlanan kremanın yarısı yayılır. Tane frambuaz serpilir, hazırlanan şantinin de yarısı yayılır. Tekrardan süt ile ıslatılmış kedidilleri yerleştirilir, kalan krema yayılır. Kremanın üzerine tekrardan frambuaz serpilir ve kalan krem şanti ile üzeri kapatılır. Kalan frambuazlar rondodan geçirilir ve krem şantinin üzerine yayılır. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Kelepçeli kalıptan çıkarılarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: