11 Nisan 2015 Cumartesi

MEYVELİ TART



Malzemeler:
Yarım paket margarin (erimiş, soğumuş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un

Kreması için: 
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti 

Üzeri için:
Mevsimine göre meyve (Kivi, çilek, muz vs.)
1 paket tart jölesi



Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, üzeri çatalla delinir, yağlı kağıt konulur ve üzerine fazla kabarmaması için bakliyat (kuru fasulye) konulur. Sıcak fırında 170⁰'de pişirilir. Pişmesine yakın bakliyat kaldırılır.(üzeri kızarsın diye). Biraz soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Kremayı hazırlamak için: Krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir ocaktan inmesine yakın vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Krema biraz ılıyınca içerisine krem şanti eklenir ve mixerle çırpılır.
Soğuyan tart hamurunun üzerine krema yayılır ve biraz soğuması beklenir. Daha sonra üzeirine istenilen meyve dilimleri yerleştirilir. Üzerindeki paketteki tarife göre hazırlanmış olan tart jölesi meyvelerin üzerine kaşık yardımı ile dökülür. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: