18 Nisan 2015 Cumartesi

MEYVELİ TARTOLET


Malzemeler:
2 su bardağı un
150 gr margarin (yumuşak)
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz

Kreması: 
Yarım litre süt 
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tane yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri(200 gr)

Kremanın hazırlanışı: Nişasta ve un, yarım bardak su ile açılır. Şeker, yumurta sarısı ve süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır ve un kokusu gidene kadar pişirilir. Daha sonra vanilya ve limon kabuğu eklenir, ocaktan alınır. Krema ılıyınca içerisine labne peyniri eklenir ve çırpılır.

Üzeri için: 
Muz, kivi, çilek
1 paket tart jölesi




Yapılışı: Unun ortası açılır, margarin konulur ve karıştırılır. Daha sonra yumurta, pudra şekeri, tuz, limon kabuğu eklenir, sert bir hamur yapılır. Buzdolabında 15- 20 dakika dinlendirilir. 18 tane bezeye ayrılır. Yağlanmış tartolet kalıplarına düzgünce yerleştirilir. Çok kabarmasın diye çatalla delinir. Isıtılmış fırında 150⁰'de pişirilir. Hamurlar soğuyunca 
içerisine hazırlanan krema konulur ve daha sonra istediğiniz meyveler dizilir, onun üzerine paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan tart jölesi dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: