6 Nisan 2015 Pazartesi

ZEBRA KEK


Malzemeler:
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu(200 ml - Bir küçük şişe)
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao




Yapılışı: Yumurtalar şekerle birlikte çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao dışındaki diğer malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu eklenir çırpmaya devam edilir. Hazırlanan hamur iki ayrı kaba eşit şekilde ayrılır. Hamurun bir tanesine kakao eklenir ve çırpılır. Yağlanmış yuvarlak kalıbın tam ortasına kepçe ile sırasıyla bir kakaolu, bir sade karışım dökülür. Hamur bitene kadar bu işlem yapılır. Üzerine kürdanla şekil verilir. Soğuk 170⁰'de 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun




Hiç yorum yok: