23 Mayıs 2015 Cumartesi

GISIR


Malzemeler:
1 kâse ince bulgur
Yarım demet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Nar ekşisi
1 tane limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı



Yapılışı: 1 kase ince bulgur ağzı kapaklı derin bir kaseye alınır üzerine  aynı ölçüde kaynatılmış su dökülür ve ağzı kapatılarak 1 saat kadar bekletilir.Diğer tarafta yeşillikler küçük doğranır. Sıvı yağda salçalar az kavrulur baharatlar eklenir ve kabaran bulgura katılarak karıştırılır. Daha sonra doğranmış olan yeşillikler, limon suyu nar ekşisi eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır. Servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: