7 Mayıs 2015 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ REVANİ



Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Şerbeti hazırlamak için:Ölçülü şeker ve su kaynatılır, soğumaya bırakılır.

Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve çırpılır. Yağlanmış kare borcama dökülür. Soğuk fırında 170⁰'de 40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra, ilk sıcaklığı gittiğinde soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: