28 Mayıs 2015 Perşembe

RÜZGAR GÜLÜ POĞAÇA


Malzemeler:
150 gr tereyağı
2 tane yumurta(Birinin sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
1 paket instant(kuru) maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un(yaklaşık)

İçi için: 250 gr kıyma
            2 tane soğan
            1 tane yeşil biber
            Yarım kırmızı(kapya) biber
            Yarım demet maydanoz
            1 tane patates
            Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

İçini yapmak için: Soğan ve biberler sıvı yağda sotelenir, kıyma eklenir ve kavrulur. Patates çok küçük doğranır ve kıymaya eklenir. (Patates diri kalıyor, böreğin içinde pişiyor). Baharatları eklenir ve ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.

                                                                                                                                      Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya katılarak karıştırılır. Maya kabarana kadar sıcak bir ortamda bekletilir. Tereyağı, 3 su bardağı unla birlikte ovulur. Kabaran maya, yumurta, kalan un ve tuz eklenerek hamur yapılır, yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 14 tane bezeye ayrılır. Her bir beze oval şekilde açılır, bir kenarına iç harç konulur malzemeyi örtecek kadar kapatılır. Kalan hamur 1 cm şeritler halinde kesilir. Şeritler tek tek döndürülerek malzemeli hamurun üzerine sarılır. Daha sonra iki ucu birleştirilip yuvarlak hale getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Tepside biraz mayalandırılır. Soğuk fırında önce 120⁰’de 15 dakika, daha sonra 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok: