9 Mayıs 2015 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK TATLISI


Malzemeler:
1 kg süt
10 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi

üzeri için:
1 paket dr oetker çikolata sosu
Yapılışı: Süt, şeker  ve irmik karıştırılarak pişirilir, vanilya ve limon kabuğu eklenir ve ocaktan alınır. Tart kalıbı ıslatılır ve pişirilmiş olan irmik tatlısı boşaltılır, buzdolabında 3-4 saat bekletilir(ben akşamdan yaptım). Dolaptan çıkarılır ve servis tabağına ters çevrilir. Paketin üzerindeki tarife göre pişirilmiş olan çikolata sosu tatlının üzerine dökülür. Tekrardan buzdolabında 1 saat kadar bekletilir ve servis yapılır. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok: