28 Haziran 2015 Pazar

ÇİÇEK ÇÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru(instant) maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta (sarısı üzerine))
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Susam
Yumurta sarısı




Yapılışı: Süt, şeker ve maya karıştırılarak maya çatlayana kadar ılık bir ortamda bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılır ve yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alınır ve yağlanmış tepsiye çiçek şeklinde dizilir.Yumurta sarısı çöreklerin üzerine sürülür ve susam serpilir. Tepside yarım saat kadar mayalandırılır. Soğuk fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: