20 Haziran 2015 Cumartesi

HAŞHAŞLI REVANİ


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Şerbet malzemeleri 1 dakika kadar kaynatılır ve ılımaya bırakılır. 

Üzerine:
1 poşet Krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi 



Yapılışı: Bütün malzemeler çırpılır, yağlanmış kare borcama yayılır. Soğuk fırında 40- 45 dakika 170⁰'de pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince hazırlanan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. daha sonra süt ve krem şanti mixerle çırpılır ve soğuyan tatlının üzerine yayılır. Bolca hindistan cevizi serpilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
                                                                                                          

Hiç yorum yok: