17 Haziran 2015 Çarşamba

KATMER BÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Aralarına sürmek için:
125 gr tereyağı
125 gr margarin

İçi için:
4 tane patates
1 tane soğan
Tuz, karabiber, pul biber
İçini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Küçük doğranmış soğan az zeytin yağında
 kavrulur, içerisine ezilmiş patatesler ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır.

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra 6 tane bezeye ayrılır.  Her beze ince açılır eritilmiş yağ ile yağlanır, katmer gibi katlanır, yağlanan bezeler tekrardan dikdörtgen bir şekilde açılır, uzun tarafına iç konulur ve rulo şeklinde sarılır. Daha sonra 4 parmak aralıkla kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Soğuk fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu böreği yapıp yumurtasını sürüp derin dondurucuda bekletebilirsiniz.


Hiç yorum yok: