25 Haziran 2015 Perşembe

PATATESLİ RULO



Malzemeler:
4 tane yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kaşar rendesi(üzerine istersen)
Susam

İçi için:
4 tane patates
Patatesi açacak kadar süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

İçinin yapılışı: Patatesler haşlanır ve ezilir. Püre kıvamına gelecek kadar süt konulur, iyice ezilir ve tuz ile karabiber ilave edilir.



Yapılışı: Yufkanın biri serilir, sıvı yağ ile yağlanır, ikinci yufka da üzerine serilir ve yağlanır, hazırlanan patates püresi 3'e ayrılır ve bir parçası yağlanan yufkanın her tarafına sürülür, üçüncü yufka da serilir ve yağlanıp  püre sürülür, dördüncü yufka da serilir ve yağlanır, püre sürülür. Daha sonra hepsi rulo şeklinde sarılır ve streç filme sarılır derin dondurucuda dondurulur. Pişirileceği zaman dondurucudan çıkartılır ve iki parmak aralıkla kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülür, susam serpilir ve soğuk fırında 180⁰'de pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: