27 Haziran 2015 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK TOPLARI


Malzemeler.
3,5 su bardağı süt
7 dolu yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
2 paket Hindistan cevizi


Yapılışı: Süt şeker ve irmik bir tencereye alınır ve ocakta karıştırılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak 5 dakika kadar kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir, pişme esnasında limon kabuğu eklenir.  Ocaktan  alınarak ara sıra karıştırılarak soğutulur. Daha sonra toz krem şanti, vanilya eklenir ve tatlıya iyice yedirilir. Elinizi hafif ıslatarak küçük bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanarak Hindistan cevizine bulanır. Üzerini meyve şekeri, çikolatalı fındık draje, fındık, ceviz veya benimki gibi renkli şekerlerle süsleyebilirsiniz. Yalnız şekerle süsleyecekseniz servis aşamasında şekerleri yerleştirmenizi tavsiye ederim, aksi halde şekerlerin boyası yayılıyor. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: