8 Haziran 2015 Pazartesi

VİŞNELİ İRMİK KREMALI PASTA


. Malzemeler:
1 adet pasta tabanı

Kreması için:
750 ml süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Kremanın yapılışı: Süt, şeker ve irmik koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınca vanilya ve yağ eklenir, yağ eriyince hindistan cevizi eklenip karıştırılır

Vişne sosu için:
300 gr vişne
Yarım su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
Vişne sosunun yapılışı: Sos tenceresinin içerisine vişne ve şeker alınır ve kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca ayrı bir yerde yarım çay bardağı suyun içerisinde nişasta ezilir ve kaynayan vişnenin içerisine eklenir 1-2 taşım kaynatılır ve ocaktan alınarak ara ara karıştırılarak ılıtılır. Vişnenin suyu az çıktıysa yarım su bardağı su eklenip öyle kaynatılabilir.

.
Yapılışı: Kek tabanı kelepçeli kalıba yerleştirilir, üzerine hazırlanmış olan irmikli krema yayılır, kremanın üzerine, ılıtılmış olan vişneli sos yayılır ve buzdolabında 1 gece bekletilir. Kelepçesinden çıkarılarak servis yapılır. Afiyet olsun.




              


Hiç yorum yok: