6 Haziran 2015 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı ince bulgur
1 tane kuru soğan
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
5 tane yumurta
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı





Yapılışı: Yemeklik doğranmış kuru soğan ile mercimekler üzerini aşacak kadar su ilavesi ile pişirilir. İçerisine bulguru konulur, bulguru ıslatacak kadar su yoksa kaynamış su eklenir ve 1 saat dinlendirilir. Yoğurma kabına alınarak üzerine ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozlar eklenerek yoğrulur. İyece yumuşayınca tereyağı ve sıvı yağda pişirilen yumurta bol pul biber eklenir az daha yoğrulur. Köfteler istenildiği büyüklükte sıkılarak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: