22 Haziran 2015 Pazartesi

ZEYTİNLİ ÇÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı toz şeker                   
1 paket instant(kuru) maya
2 tane yumurta
80 gr tereyağı eritilmiş (1 kahve fincanı)
3,5-4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Aralarına sürmek için:
5 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Yapılışı: Süt ısıtılır, maya ve şeker eklenerek ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılır ve hamur yapılır. 4 bezeye ayrılır. Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına zeytin ezmesi sürülür, en üstteki hariç. Daha sonra tam ortasına çay bardağıyla iz yapılır. 4’e kesilir, her 4 parça tekrardan 4’e kesilir, toplam 16 parça olur. İkişer parça zıt yönlere ikişer kez döndürülür. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tepside yarım saat bekletilerek mayalandırılır. Soğuk fırında önce 120⁰'de 10 dakika, daha sonra 170⁰'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: