11 Temmuz 2015 Cumartesi

DİLİM AÇMA TARİFİ



Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru(instant) maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un(az gelirse eklenebilir)

üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Aralarına sürmek için:
100 gr tereyağı(yumuşak)



Yapılışı: Süt, şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. 6 tane bezeye ayrılır. Yağlanmış büyük boy kelepçeli kalıp veya küçük yuvarlak bir borcam yağlanır. Bezeler kalıp büyüklüğünde açılır ve her bir katı yağlanarak kalıba üst üste dizilir, istenirse aralarına beyaz peynir serpiştirilebilir. En üst katı yağlanmaz. Hazırlanan hamurlar önce 8’e kesilir daha sonra aralarındaki boşluğun orta kısmına kesik atılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ılık bir ortamda 35-40 dakika mayalandırılır. Soğuk fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: