8 Temmuz 2015 Çarşamba

DONDURMA TOPU KURABİYESİ


Malzemeler:
150 gr tereyağı(yumuşak)
1 tane yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
3,5 su bardağı un(yaklaşık)
2 yemek kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı damla çikolatası

Yapılışı: Yağ 2 bardak unla iyice yoğrulur. Zeytinyağı, yumurta, portakal kabuğu, pudra şekeri ve nişasta eklenerek yoğurmaya devam edilir. Kalan un, vanilya, kabartma tozu ve kakao eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Son olarak damla çikolatası eklenir. Dondurma kaşığı ile toplar yapılır. Isıtılmış 200⁰ fırına atılır ve ayarı 170⁰'ye düşürülür. Kurabiyeler kabarınca, fırının ayarı 140⁰'ye düşürülüp, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: