17 Temmuz 2015 Cuma

NİŞASTALI BÖREK




Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz

Araları için: 
Buğday nişastası

Üzeri için:
1 su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ

İçi için: 
4 tane patates
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber

İçinin hazırlanışı:
Patatesler haşlanır ve ezilir, soğan çok küçük doğranır ve az sıvı yağda kavrulur daha sonra ezilmiş patatesler ve baharatlar eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

     



Yapılışı: Hamur malzemeleri ele yapışmayacak şekilde yoğrulur.24 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tabak büyüklüğünde un ile açılır, aralarına bol nişasta sürülüp 12 tanesi üst üste konulur. Diğer 12 bezede aynı işlem yapılır. Sonra 12 bezenin  hepsi tepsi büyüklüğünde açılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır. Arasına hazırlanan iç konulur. Diğer 12 beze açılır ve için üzerine kapatılır. Börekler kesilir. Süt ve sıvı yağ karıştırılıp böreğin üzerine dökülür. Sıcak fırında 180⁰'de üzeri kızarana kadar  pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: