1 Temmuz 2015 Çarşamba

SÜT ŞERBETLİ TATLI


Ben kalabalık misafirler için aşağıdaki tam ölçüleri yarım ölçü artırarak dikdörtgen borcamda da yapıyorum.
Malzemeler.
4 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı irmik
4 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbeti için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
Bol hndistancevizi
Toz yeşil fıstığı

 Yapılışı: Yumurta, şeker çırpılır, diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra yağlanmış 28cmlik bir tepsiye yayılır (ben kare borcamda yaptım). Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de 40-45 dakika pişirilir. Kek pişerken 1 bardak şeker 1 bardak sütün içerisinde ısıtılarak eritilir, şeker eridikten sonra 3 bardak süt soğuk olarak ilave edilir. Kek fırından çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbet  çektikten sonra üzerine hazırlanmış olan krem şanti yayılır. Bolca hindistancevizi serpilir ve toz fıstık ile istenilen gibi süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: