21 Ağustos 2015 Cuma

ALT ÜST BÖREĞİ

                                                                                                                                                        

Ben ıspanaklı iç kullanarak yaptım, Patlıcanlı da çok güzel oluyor onun için patlıcanlı için de tarifini yazdım. Ayrıca Patatesli, kıymalı da yapabilirsiniz.                                         

Malzemeler:                                                                                              
5-5,5 su bardağı un(yaklaşık)
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su

Açmak için:
Mısır nişastası

Aralarına sürmek için:
125 gr tereyağı veya margarin(eritilmiş)
1 fincan zeytinyağı

üzeri için:

1 tane yumurta sarısı

ıspanaklı iç için:
yarım kg ıspanak
2 tane yumurta
100 gr pastırma(istenirse)
Ispanaklı içi yapmak için:
Sıvı yağda küçük doğranmış olan pastırmalar az kavrulur ve içerisine yıkanmış ne doğranmış olan ıspanaklar, tuz eklenir ve ıspanaklar sönene kadar sotelenir. Diğer tarafta yumurtalar az sıvı yağda karıştırılarak iyice pişirilir ve ıspanaklara eklenir.

Patlıcanlı iç için:
2 adet soğan
3 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1-2 adet kırmızı(papya) biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Biraz sıvı yağ
Patlıcanlı içi yapmak için:Soğanlar küçük doğranır ve sotelenir, küçük doğranmış biberler ilave edilir ve kavrulur. Tuzlu suda ıslatılmış ve küçük küçük doğranmış patlıcanlar eklenir, baharatları katılır ve kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir. Soğumaya bırakılır.




Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur ve 20 eşit bezeye ayrılır. Her bir beze nişastalı un karışımı ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Araları yağlanarak 10 tanesi üst üste konulur. Sonra hepsi birlikte tepsi büyüklüğünde açılır, arasına iç harç konulur. Diğer 10 bezede aynı işlem yapılır ve için üzerine yerleştirilip börek kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Soğuk fırında 180⁰'de yaklaşık 35 dakika kadar  pişirilir. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: