14 Ağustos 2015 Cuma

BEBEK KURABİYESİ

Malzemeler:
150 gr tereyağı (yumuşak)
100 gr toz şeker (1,5 kahve fincanı)
2 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 tane yumurta
1 paket vanilya 
1 fiske tuz

Yapılışı: Bütün malzemeler hamur yapılır,1 saat buzdolabında bekletilir. Yarım cm açılır istenilen kalıplarla kesilir, ısıtılmış fırında 170⁰'de pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra, şeker hamuru açılır aynı kalıpla kesilir ve yumurta akı ile kurabiyelerin üzerine yapıştırılır. Kurabiyeleri ağaca asmak isterseniz kurabiyeler hazırlanınca ağaca asılacak yerine kürdanla delik açılır ve fırında kürdanla beraber pişirilir.Fırından çıkınca kürdan çıkarılır ve kurdele geçirilerek ağaca bağlanır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: