31 Ağustos 2015 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

Malzemeler:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
2 su bardağı havuç rendesi
2 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı: Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır daha sonra diğer malzemeler eklenir ve az çırpılır. Yağlanmış yuvarlak borcama veya kak kalıbına dökülür. Isıtılmış fırında 170⁰' de 45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Bu tarifin orjinalinde yağ yok yuvarlak borcama dökülüyor ve üzerine de krema yapılıyor. Ben sadesini çok sevdiğim için içerisine yarım bardak zeytinyağı koyuyorum.



Hiç yorum yok: