23 Ağustos 2015 Pazar

PAŞA LOKUMU


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
150 gr margarin veya tereyağı
1 paket hindistancevizi
Arası için:
1 poşet krem şanti 
Yarım su bardağı soğuk süt


Yapılışı:Yağ ve un bir tencereye konulur ve unun kokusu gidene kadar kavrulur. Daha sonra süt eklenir bu aşamada istenirse damla sakızı eklenir ve karıştırılarak pişirilir, vanilya  ilave edilir ve ocaktan alınıp mikserle çırpılır. Fırın tepsisinin altı bolca hindistancevizi ile kaplanır. Muhallebi yavaşça tepsiye dökülür. 1 gece buzdolabında bekletilir. Kremşanti ve süt bir kaseye konulur ve mikserle çırpılıp muhallebinin üzerine sürülür. Tepsideki muhallebiyi eninden 3’e boyundan 7’ye kesilir. Ucuna ceviz konulur, rulo sarılıp hindistancevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Soğuk olarak servis yapılır, afiyet olsun.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: