23 Ağustos 2015 Pazar

PAŞA LOKUMU


Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
150 gr margarin veya tereyağı
1 paket hindistancevizi

Arası için:
1 paket krem şanti 
Yarım su bardağı süt


Yapılışı:Yağ ve un bir tencerede unun kokusu gidene kadar kavrulur, süt eklenir bu aşamada istenirse damla sakızı eklenir ve karıştırılarak pişirilir, vanilya  ilave edilir ve ocaktan alınır. Mixerle çırpılır. Fırın tepsisinin altı bolca hindistancevizi ile kaplanır. Muhallebi yavaşça tepsiye dökülür. 1 gece buzdolabında bekletilir. Kremşanti süt ile açılır. Muhallebinin üzerine sürülür. Tepsideki muhallebiyi eninden 3’e boyundan 7’ye kesilir. Ucuna ceviz konulur, rulo sarılıp hindistancevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: