12 Eylül 2015 Cumartesi

FRAMBUAZLI ÇİZKEK

Malzemeler:
Alt taban için:
1,5 paket eti burçak bisküvi)
80 gr tereyağı (erimiş)
Bisküviler rondodan geçirilir, yağ ile yoğrulur ve kelepçeli kalıba sıkıca yerleştirilir. Buzdolabında yarım saat bekletilir.
Kreması için:
2 tane yumurta
400 gr labne peyniri
1 paket krema (200 gr)
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Frambuazlı sos:
1 su bardağı süzülmüş frambuaz suyu
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı su(nişastayı açmak için)


Yapılışı:Yumurta ve şeker geniş bir kaseye alınıp mikserle köpürene kadar çırpılır, ayrı bir yerde krema ve labne peyniri çırpılır ve daha sonra iki karışım birbirine eklenir ve tekrardan çırpılıp un, nişasta ve vanilya eklenip spatula ile iyice karıştırılıp hazırlanan alt tabanın üzerine dökülür. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kase içerisinde su konulur çizkek çatlamasın diye. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika kadar yani kabarcıklar oluşup pembeleşince fırın kapatılır. Piştikten sonra fırın asla açılmaz.
Frambuaz sosunu hazırlamak için bütün malzemeler küçük bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. 
Cizkek soğuyunca üzerine frambuazlı sos dökülür ve buzdolabında en az 8 saat bekletilir.
Not: Limonlu da yapılabilir 
Limonlu sos için:
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Bu malzemelerde kaynatılır ve soğuyan çizkekin üzerine dökülür.



Hiç yorum yok: