1 Eylül 2015 Salı

YOĞURT VE LABNE PEYNİR SOSLU ISPANAKLI TART



Malzemeler:
2 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
500 gr ıspanak( sapların çıkarınca 300 gr kalıyor)
1,5 su bardağı un

İçi için:
1 paket labne peyniri
200 gr süzme yoğurt
1 diş sarmısak

Üzeri için:
Kırmızıbiber
Zeytinyağı





Yapılışı: Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt çırpılır, içerisine rondoda çekilmiş olan ıspanaklar eklenir ve mixerle karıştırılır. Yağlanmış tart kalıbına hazırlanan karışım  yayılır. Isıtılmış fırında 180⁰’de 35 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Yoğurt ve labne peyniri iyice karıştırılır içerisine sarımsak eklenir ve soğuyan tartın üzerine yayılır. Zeytinyağı ve biber ocakta biraz çevrilir ve tartın üzerine istenildiği gibi süslenir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: