22 Eylül 2015 Salı

KOLAY ISPANAKLI ALT ÜST BÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
5-5,5 su bardağı bardak un(yaklaşık)
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için:
Yarım kg ıspanak
2 tane yumurta
100 gr pastırma(istenirse)
Tuz
İçinin hazırlanışı: Ispanaklar yıkanır ve doğranır, pastırma çok küçük doğranır ve sıvı yağda çok hafif kavrulur. Ispanaklar eklenir ve ıspanaklar sönene kadar sotelenir tuz eklenir ve ocaktan alınır. Diğer tarafta yumurtalar az sıvı yağda karıştırılarak iyice pişirilir ve ıspanaklara eklenir.

Aralarına sürmek için:
1 paket tereyağı veya margarin 



Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur ve 8 tane bezeye ayrılır. Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 tanesi araları yağlanarak üst üste konulur en üstteki yağlanmaz. Diğer 4 bezeye de aynı yapılır. İlk açılıp yağlanan bezeler açılabildiği kadar açılır ve gene yağlanıp bohça şeklinde katlanır, sonra tepsi büyüklüğünde açılarak arasına hazırlanan iç konulur ve diğer bezeye de aynı işlem yapılarak iç harcın üzerine yerleştirilir. Börek kesilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: