28 Eylül 2015 Pazartesi

MAYALI PEYNİRLİ POĞAÇA

Bu poğaça ertesi güne kalıncada bayatlamıyor. Misafir geleceği zaman 1 gün önce yapabilirsiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık katı yağ
1 paket instant(kuru) maya
2 tane kesme şeker
Aldığı kadar un, tuz

İçi için:
200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 yumurta akı

Üzeri için:1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya çatlayıncaya kadar bekletilir. Daha sonra yağ tuz ve un azar azar eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Küçük bezelere ayrılır(20 tane çıkıyor) ve elle açılarak içerisine  peynirli iç konulup  üstten kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Soğuk fırında 180⁰'de üzeri kızarana kadar  pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: