5 Eylül 2015 Cumartesi

PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
yarım  su bardağı ılık su
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru (instant) maya
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

İçi için:
4-5 tane patates
1 tane kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber
içini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğan çok küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Daha sonra ezilmiş olan patatesler eklenir az daha kavrulur ve baharatları eklenip ocaktan alır ve soğumaya bırakılır.

Yapılışı: Ilıtılmış olan süte şeker ve maya eklenir karıştırılır ve ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Tekrardan ılık bir ortamda tahmini yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır . Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır ve dikdörtgen şekilde merdane ile açılır. Ortadan 2’ye kesilir ve 2 uç kenarına iç malzeme konulur. Rulo şeklinde sarılır.Bir bıçak ile verev şekilde parçalara kesilir, diğer bezeye de aynı işlem yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve yarım saat tepside bekletilir. Daha sonra ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet osun.



Hiç yorum yok: