20 Eylül 2015 Pazar

ŞEKİLLİ KURABİYELER



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
250 gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı mısır nişastası
3,5 - 4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Üzerine:(istenirse)
Tarçın pudra şekeri
Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır. Benim yaptığım gibi 2 renkli yapılacaksa hamurun 3/1'i ayrılır ve ayrılan hamura 2 yemek kaşığı kakao katılır ve yoğrulur, çok katı olursa ele çok az zeytinyağı dökülür ve öyle yoğrulur. Daha sonra her 2 hamurda yarım cm kalınlığında açılır ve kakaolu olanı küçük kalıpla, sade olanı da büyük kalıpla kesilir ve üst üste konulur. Orta kısmına şeker hamuru şekillendiricisi ile veya kalem arkası ile bastırılır ve sade olan hamurdan nohuttan küçük beze alınır yuvarlanır ve kurabiyenin ortasındaki boşluğa konulur. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Sade yapılacaksa istenilen kalıpla kesilir ve piştikten sonra sıcakken üzerine tarçınlı pudra şekeri elenir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: