5 Ekim 2015 Pazartesi

FIRINDA MAKARNA blogda


Malzemeler:
1 paket kalın çubuk makarna
250 gr kaşar rendesi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı süt
1 tane yumurta
Çok az muskat rendesi
Karabiber
Tuz

Yapılışı: Makarna paketin üzerindeki pişirme süresinden 2-3 dakika eksik pişirilir ve süzgece alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir ve içine ölçülü un konulur ve unun kokusu gidene kadar kavrulur. Kavrulan una süt azar azar karıştırılarak eklenir ve 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Yumurta çırpılır ve pişen sostan azar azar eklenerek alıştırılır ve daha sonra sosa eklenir ve ocaktan alınıp içerisine kaşarın yarısı ilave edilir ve hepsi birlikte karıştırılır. Daha sonra hazırlanan sos makarnalarla buluşturulur ve güzelce karıştırılıp yağlanmış kare borcama yerleştirilir üzerine kaşarın geri kalanı yayılır ve ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun




Hiç yorum yok: