27 Ekim 2015 Salı

GÜNEŞ BÖREK


Malzemeler:
100 gr yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta sarısı (akı peynire katılır)
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için:
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
Yumurta akı

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Susam 
Çörekotu

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır ve yarım saat dinlendirilir. 2 tane bezeye ayrılır, bezeler tepsi büyüklüğünde yuvarlak açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine açılan bezenin biri konulur ve resimdeki gibi peynirli iç yerleştirilir, diğer beze de üzerine kapatılır. Ortasına bir kase kapatılır ve kenarları çatalla bastırılarak şekil verilir. Daha sonra bıçakla 2 şer parmak aralıklarla dilimlere kesilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. Dikkatlice içli kısım üste gelecek şekilde kıvrılır. Üzerine susam, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: