18 Ekim 2015 Pazar

KEK KALIBINDA PEYNİRLİ BÖREK

Malzemeler:
5 tane yufka

Sosu için:
3 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu

İçi için:
250 gr beyaz peynir
 Maydanoz


Yapılışı: Yumurtalar, sıvı yağ, maden suyu ve süt karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına ilk yufka kenardan taşacak şekilde yerleştirilir. İkinci yufka dörde bölünerek sıvı karışımın içine batırılır ve ilk yufkanın üzerine yerleştirilir. Üzerine iç malzemenin 3/1’i yayılır. Yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır, 3. ve 4. yufkanın aralarına iç malzeme konulur. En üsteki yufkanın üzerine kalan sos dökülür yufkanın sarkan kısımları üzerine kapatılır. Streçleyip mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir. Pişireceğiniz zaman üzerine az eritilmiş tereyağı sürülür. Isıtılmış fırında 175⁰’de üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Sonra fırının ayarını 160⁰’ye düşürülür ve 60 dakika kadar pişirilir. Pişince en az 20 dakika bekletilir ve sonra kesilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: