22 Ekim 2015 Perşembe

KIYMALI LAZANYA

16 yaprak Barilla Lazanya
500 gr kıyma 
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızı (papya) biber
1 tane sivri biber
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 tane domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sos:
2 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı süt
Yapılışı:Soğan çok küçük doğranır ve az zeytinyağı ile tencereye alınıp kavrulur içerisine küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biber eklenir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Domates küçük doğranır ve kıymaya eklenir, salça ve baharatlarda eklenir yarım çay bardağı su eklenerek 1-2 taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. 
Beşamal sos için un ve yağ bir tencereye alınır ve unun kokusu gidene kadar kavrulur ve soğuk süt sürekli karıştırılarak eklenir ve az kaynatılıp kenara alınır (beşemel sos biraz cıvık olacak)
İstenilen bir fırın tepsisine veya borcama 4 tane lazanya haşlamadan (barilla lazanyayı haşlamaya gerek yok) dizilir. Üzerine kıymalı karışımdan yayılır onun üzerine beşamal sos ve az kaşar rendesi serpiştirilir, ve tekrardan 4 tane lazanya dizilir ve yukarıdaki sıralama tekrarlanır, toplam 5 kat olacak şekilde lazanyalar bitene kadar veya istediğiniz kalınlıkta yapılır.En üste kalan beşamel sos va kaşar rendesi srpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: