20 Ekim 2015 Salı

TUTMAÇ ÇORBASI

Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane

Yapılışı:Mercimekler üzerini geçecek kadar su ile haşlanır, yumuşamaya başlayınca erişteler eklenir, suyu az ise kaynamış su ilave edilir ve her ikisi de pişene kadar kaynatılır. Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır ve su ile açılır, suyu çorba kıvamında olacak şekilde ayarlanır ve sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir.Kaynamaya başlayınca pişmiş olan erişteli mercimek karışımı eklenir ve 1-2 taşım kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.Tereyağı kızdırılır ve içerisine biber ve nane eklenip çorbanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: