25 Ekim 2015 Pazar

ZARF BÖREĞİ

Malzemeler:
2 tane yufka
3 tane yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı

İçi için:
Peynirli harç


Yapılışı: Yumurta, yağ ve süt çırpılarak sos hazırlanır. 1. yufka yayılır her tarafına sos sürülür 2. Yufka üzerine yayılır tekrardan sos sürülür 3. yufkada üzerine yayılır ve gene sos sürülür. Daha sonra hazırlanan yufkaların önce karşılıklı kenarlar ortada birleşecek şekilde kapatılır ve her tarafına peynirli harç yayılır daha sonra diğer kenarları ortada birleştirilir ve sos sürülüp daha sonra zarf şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰ de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 






Hiç yorum yok: