22 Kasım 2015 Pazar

BAZLAMA


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru(instant) maya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un



Yapılışı: ılık süt, su şeker ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler katılır ve yumuşak bir hamur yapılır ve tekrardan ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan limondan çok az büyük bezeler alınır ve çok inceltmeden açılır ve tezgâhta bütün bezeler bitene kadar bekletilir. Açılan bezeler ısıtılmış teflon bir tavada yağsız olarak pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: