20 Kasım 2015 Cuma

CEVİZ İÇLİ TATLI


Malzemeler:
250gr tereyağı(yumuşak)
3 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(3,5- 4 bardak gibi)

İçi için:
1 su bardağı iri kıyım ceviz
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için: 
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur ve 15 dakika dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılır. Şerbet kaynatılır ve ılıtılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, el ile açılır. İç malzemesi konulur oval şekilde kapatılır. Hamur avuç içerisinde düzeltilip tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 180⁰'de üzeri kızrana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür. Üzeri hindistancevizi ve toz fıstıkla süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: