7 Kasım 2015 Cumartesi

FAJİTA


Malzemeler:
1 kg jülyen doğranmış antrikot et
1 tane sarı biber
1 tane kırmızı biber
1 tane soğan

Etleri marina etmek için:
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
Yarım limon suyu
Karabiber, kırmızıbiber, kekik, kimyon, istenirse biberiye
Az tuz

Yapılışı: Etler akşamdan veya pişirmeden 2-3 saat önce marina malzemeleri ile karıştırılır ve buzdolabında bekletilir. Kızdırılmış döküm veya teflon bir tavada etler mühürlenir, İçerisine etler gibi jülyen doğranmış biberler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Biberlerin konulduğu aşamada istenirse soğanda eklenir veya soğan daha sonra çiğden dürümün arasına konulabilir. Etler yumuşayana kadar pişirilir, pişmesine yakın baharatları eklenir. Evde yaptığınız veya hazır aldığınız lavaşın içerisine dürüm yapılır ve sıcak servis yapılır. Ben bazlama mı evde yaptım, tarifini kısaca yazayım.


Lavaş  için malzemeler:
2 su bardağı ılık süt veya su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un


Yapılışı: Süt, şeker ve maya karıştırılır ve maya çatlayana kadar ılık bir ortamda bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Yarım saat bekletilir. Limondan büyük bezeler alınır ve teflon tavanız büyüklüğünde açılır,  ocakta veya sacda  pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: