24 Kasım 2015 Salı

MEYVE ŞÖLENLİ TATLI

Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için:
Yarım litre süt
1 çay bardağı toz şeker(ajda bardak)
1 tane yumurta sarısı
1 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
100 ge labne peyniri

üzeri için:
Çilek
Muz
Tart jölesi

Yapılışı:
Kek için: Yumurta ve şeker mixerle  iyice çırpılır. Yağ, yoğurt eklenir elle karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve homojen olana kadar elle karıştırılır. Yağlanmış olan tart kalıbına kek yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 160⁰’de 20- 25 dakika kürdanla kontrol edilerek pişirilir.
Kreması için: Süt, şeker ve yumurta sarısı çırpılır, içerisine un ve nişasta eklenir, sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir. Pişmesine yakın vanilya eklenir ve ocaktan alınır. 3- 4 dakika sonra labne peyniri eklenir ve mixerle çırpılır.
Pişen kek ılıyınca kalıptan çıkarılır ve ters çevrilir. İstenirse süt ile ıslatılır. İlk önce orta kısmına hazırlanan ve soğuyan krema yayılır, biraz soğutulur. Daha sonra doğranmış meyveler istenilen şekilde yerleştirilir. Bu arada tart jölesi paketin üstündeki tarife göre hazırlanır ve soğutulur. Daha sonra meyvelerin üzerine kaşıkla dökülür.Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: