26 Kasım 2015 Perşembe

PAPATYA TARTOLET

Tartolet için:
200 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
1 tane yumurta akı
375 gr (3,5 su bardağı kontrollü koymak gerekir) un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Tereyağı ve şeker yoğrulur, daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır.
Buzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Yarım cm kalınlığında açılır ve papatya kalıbıyla kesilir. Tartolet kalıplarına yerleştirilir, kalıbı yağlamaya gerek yok yapışmıyor. Önceden ısıtılmış 160 derecede 15 dakika pişirilir. Ilıkken kalıptan çıkarılır, ve soğumaya bırakılır. Bunu akşamdan yapılıp sabah da kreması içerisine sıkılabilir. 30 adet çıkıyor.

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
limon kabuğu rendesi
Yapılışı:Toz krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir ve ocaktan alınıp ara ara kabuk bağlamasın diye karıştırılarak soğutulur. Daha sonra içerisine toz krem şanti eklenir ve mixerle 5 dakika kadar çırpılır. 
Soğuyan tartoletlerin içerisine krema sıkılır ve üzeri istenilen gibi süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: