21 Kasım 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ SARMA POĞAÇA


Malzemeler:
1 paket tereyağı veya margarin (yumuşak)
2 paket kuru(instant) maya
2 tane yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz mahlep
7,5 su bardağı un (kontrollü koymak gerekir)

İçi için:
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz


Yapılışı: Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenir karıştırılıp ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda mayalandırılır. Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır. Bezelerden biri dikdörtgen şekilde açılır ve her tarafına peynirli için yarısı yayılır. Geniş kenarından rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir ve içli kısım üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezeye de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tepside yarım saat kadar mayalandırılır ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Bu ölçüden 2 tepsi yani 34 tane çıkıyor, istenilirse yarım ölçü yapılabilir.



Hiç yorum yok: