17 Kasım 2015 Salı

PORTAKALLI PAMUK PENSES TATLISI


Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1-2 yemek kaşığı damla çikolata

Kreması için:
Yarım litre süt
1 çay bardağı toz şeker(ajda bardak)
1 tane yumurta sarısı
1 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
100 ge labne peyniri

Jöle sos için:
3 çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker(damak tadına göre eklenebilir)
1,5 yemek kaşığı nişasta
Portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:
Kek için: Yumurta ve şeker mixerle  iyice çırpılır. Yağ, yoğurt eklenir elle karıştırılır. Un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenir ve homojen olana kadar elle karıştırılır. Yağlanmış olan tart kalıbına kek yayılır. Damla çikolata kekin orta kısımlarına serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 160⁰’de 20- 25 dakika kürdanla kontrol edilerek pişirilir.
Kreması için: Süt, şeker ve yumurta sarısı çırpılır, içerisine un ve nişasta eklenir, sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir. Pişmesine yakın vanilya eklenir ve ocaktan alınır. 3- 4 dakika sonra labne peyniri eklenir ve mixerle çırpılır.
Jöle sos için: Bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir
Pişen kek ılıyınca kalıptan çıkarılır ve ters çevrilir. İstenirse portakal suyuyla ıslatılır. İlk önce orta kısmına hazırlanan ve soğuyan krema yayılır, biraz soğutulur. Daha sonra hazırlanan jöle yayılır, bu arada eğer istenirse jöleden önce portakal dilimleri yerleştirilip jöle öyle yayılabilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: