13 Kasım 2015 Cuma

YÖRÜK KEBABI


Malzemeler:
1 kg antrkot sotelik et
10 tane arpacık soğan
2 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 tane domates
1 yemek kaşığı yarı biber yarı domates salçası
1 paket mantar
1 tane havuç
1 tane kabak
1 su bardağı bezelye(dondurulmuş)
1 paket erişte(500 gr)

Üzeri için:
Kaşar rendesi

Yapılışı: Etler bir tencerede sotelenir, içerisine soğanlar ve küçük doğranmış biberler eklenip sotelemeye devam edilir. Baharatlar,  sarımsak ve salça eklenir üzerini aşacak kadar su ilave edilir ve kısık ateşte 1, 1,5 saat kadar pişirilir. Eğer dondurulmuş bezelye kullanılacaksa oda eklenir. Bu malzemeler düdüklüde de pişirilebilir.
Kabak, mantar ve havuç küp doğranır ve çok az zeytinyağı ile hafif sotelenir. Etin pişmesine yakın sotelenen sebzeler eklenir, doğranmış domates eklenir gerekirse kaynamış su ilave edilebilir.
Bir tencerede erişteler haşlanır ve süzülür. Az tere-yağında çevrilir Fırın kabına erişteler yayılır üzerine pişmiş ve suyunu çekmiş olan etler yayılır üzerine kaşar rendesi serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200⁰’de üzeri pembeleşinceye kadara pişirilir. Afiyet olsun


Hiç yorum yok: