19 Kasım 2015 Perşembe

ZENCEFİLLİ TAVUK


 Malzemeler:
1 kg tavukgöğsü
2 tane yeşilbiber
2 tane kırmızıbiber
1 tane sarı biber
1 paket mantar
4-5 dal taze soğan
1 parça zencefil
2 yemek kaşığı nişasta (1 yemek kaşığı marina için)
4 yemek kaşığı soya sosu (1 yemek kaşığı marina için)

Marine için:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Limon kabuğu rendesi
3-4 diş sarımsak

Üzeri için:
Kaşar rendesi
Yarım paket krema

Yapılışı: Jülyen  doğranmış tavuklar nişasta, soya sosu, baharatlar, sarımsak ve limon kabuğu ile marina edilir ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Sebzeler jülyen doğranır. Marine edilmiş tavuklar ısıtılmış tavada sotelenir ve kenara alınır. Aynı tavada sebzeler sotelenir ve tavuklar üzerine eklenir baharatı az ise biraz daha baharatlandırılır. Bir kâsede nişasta 1 su bardağı su ile açılır içerisine rende kaşarı , rende zencefil ve soya sosu eklenir ve tavukların üzerine dökülür. Kısık ateşte sosunu çekene kadar pişirilir. Pişen tavuklar fırın kabına veya küçük güveçlere paylaştırılır. Üzerine kaşar serpiştirilir ve 1er kaşık krema gezdirilip ısıtılmış fırında 200⁰’de kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: