9 Aralık 2015 Çarşamba

İRMİKLİ RULO

Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
14 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya

Arası için:
1 paket Dr.oetker Pasta kreması
1 su bardağı süt

Üzeri için:
40 gr çikolata
Yapılışı: Hindistancevizi ve vanilya hariç diğer malzemeler koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır hindistancevizi ve vanilya eklenir karıştırılır. Soğuması için beklenir. Bu arada pasta kreması 1 bardak süt ile mixerle çırpılarak hazırlanır ve buzdolabında bekletilir. İrmik tatlısı soğuduğunda 2 tane buzdolabı poşeti kesilir ve düzgünce açılır. Yapılan tatlı 2 parçaya ayrılır her biri poşetlerin arasına konulur ve merdane ile 1 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açılır. Arasına hazırlanan kremanın yarısı sürülür ve rulo şeklinde sarılır daha sonra diğer ayrılan tatlı açılır krema sürülür ve gene aynı şekilde rulo sarılır ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir, akşamdan yapılırsa daha güzel oluyor. Üzeri benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenir ve istenildiği gibi kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: