26 Aralık 2015 Cumartesi

MADENSULU AÇAMA


Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 - 5,5 su bardağı un

Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı

Yapılışı: Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra limon büyüklüğünde bezeler alınır ve tezgahta açılır ve simit şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp tepside yarım saat bekletilir ve ısıtılmış fırında 200⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Bu tarifi peynir kullanarak poğaça şeklinde veya sandviç olarak da yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok: